top of page

 

Vaksinering

For å komme til oss på Lyngsalpene Dyrehotell hund og katt være vaksinert. Dette er både for deres egen sikkerhet, og andre dyr som er på hotellet som kan smittes. Vaksinen må tas senest 2 uker før dere kommer, vaksinasjonskort vil sjekkes og kopieres ved ankomst.

Rabiesvaksine er kun en vaksine for rabies, og dekker derfor ikke disse sykdommene.
Vi må dessverre nekte hunder og katter uten gyldig vaksinasjon adgang til hotellet, så vær obs på at dette er i orden. 

Vi anbefaler også at du gir katten en ormekur et par dager før oppholdet. 


Ta en prat med din veterinær om hva som er best for akkurat din hund/katt, eller ta kontakt med oss så kan vi anbefale en veterinær i ditt område. 

Katt

Grunnvaksinasjonen av katter gjøres i to omganger, den første når katten er 11-12 uker gammel og den neste ca. 3-4 uker senere. Deretter vaksineres katten årlig mot katteinfluensa og annenhvert år mot kattepest. 
Kattepest er en alvorlig og potensielt dødelig sykdom, og selv katteinfluensa kan ha et veldig alvorlig forløp.
Ved å vaksinere katten din mot disse sykdommene beskytter du ikke bare din egen katt mot smitte, du bidrar også til å holde det totale smittepresset, det vil si mengden smittestoffer i kattepopulasjonen, på et lavt nivå. Både kattepest og katteinfluensa er veldig smittsomt, og selv innekatter har en risiko for å smittes indirekte via mennesker og gjenstander, og bør derfor vaksineres.

Det hender at katter får bivirkninger i 1-2 dager etter vaksinasjonen, i form av en lett, øm hevelse på injeksjonsstedet og noen ganger får de også feber. I sjeldne tilfeller kan katten rammes av en overfølsomhetsreaksjon som kan være alvorlig.

Teksten er i hovedsak hentet fra Anicura.no

Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte oss.

 

 

bottom of page